Menu
A+ A A-

De lange baard is helemaal de trend van nu

Hippe mannen opgelet! Op dit moment heb je wat gezichtsbeharing betreft twee keuzes. Wil je trendy zijn dan laat je een mooi verzorgde lange baard staan of je gaat glad geschoren door het leven. De snor is op papier nog een derde alternatief, maar onderzoek (http://blog.zoosk.com/2012/10/29/global-perspective-on-moustaches-and-more/) heeft eerder uitgewezen dat dames niet echt vallen op mannen met een snorretje.

 De lange baard klinkt oud, achterhaald en vooral trendy omdat de goedheiligman weer in het land is, maar niets is minder waar. De kracht van de lange-baard-look zit in de combinatie van jouw jeugdige en vitale uitstraling – die heb je immers van jezelf - gecombineerd met een tikkeltje meer autoriteit en gezag – die krijg je gratis bij de baard - . Het is namelijk vaak zo dat een lange baard je iets ouder eruit laat zien en baarden wordt ook geassocieerd met wijsheid en macht.

 Maar een baard geeft je geen vrijbrief om maanden niet te hoeven scheren. Alleen mooie verzorgde lange baarden zijn in. Steel om de dag wat conditioner van je vrouw of vriendin. Conditioner verzorgt de harde en stugge baardharen beter dan shampoo waardoor ze zachter worden en minder snel breken. Ook is dagelijks borstelen met een goede borstel, bijvoorbeeld van varkenshaar een aanrader. Pommade houdt de baardharen mooi glad. En ten slotte; bezoek regelmatig een goede barbier om de vorm van je baard helemaal tiptop te houden. Toch jammer als je na al het sparen een vormeloze sik op je kin hebt.

 Doe inspiratie voor jouw lange baard op in dit koffietafelboek over baarden van Jonathan Daniel Pryce http://100beards.tumblr.com/. Hij fotografeerde 100 dagen lang elke dag een baard. En bekijk de fotoserie http://www.froot.nl/categorie/entertainment/zo-lang-groeit-je-baard-in-1-jaar/ van de Amerikaanse Adam die 1 jaar zijn baard liet staan. En weet…alles voor een wijze en trendy lange baard of een mooie gladgeschoren gezicht vind je in de webshop van deScheerkamer http://descheerkamer.nl/.

Inloggen or Registreren