Menu
A+ A A-

Tabacco

De tabaksplant wordt gebruikt om tabak van te winnen. Ook in Nederland vindt tabaksteelt plaats. Rond 1610 werden de eerste tabaksplanten in Nederland geteeld. Rond 1900 nam de concurrentie van andere, vooral warmere, streken toe. Na de Tweede Wereldoorlog verdween de teelt helemaal uit Nederland. In Europa wordt momenteel vooral tabak verbouwd in Italië.

Tijdens de groei van de tabaksplanten worden de bloemen afgesneden. Hierdoor krijgen de bladeren alle voedingstoffen. Eén voor één worden de bladeren geplukt en daarna te drogen gelegd.  Uiteindelijk gebruiken we de bladeren van de tabaksplant natuurlijk vooral voor sigaretten. Tegenwoordig voegen we hier allerlei smaakverbeteraars aan toe.

Tabak gebruiken in parfum is minder bekend. Catherine De’Medici gebruikte het als één van de eersten. De basis van de parfum bestaat uit vanille, eikenmos en tabaksbladeren. Jasmijn en vetiver (een grassoort uit India) zitten in het hart. De top bestaat uit sinaasappel, wierook en eucalyptus. Ben jij benieuwd naar deze unieke Tabacco parfum? 

Inloggen or Registreren