Menu
A+ A A-

Lavendel ook voor de stoere man

De lavendel is een prachtige paarse bloem die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Bij het ruiken van deze heerlijke geur waan je jezelf in de Provence, waar vele lavendelplantages te vinden zijn. De prachtige paarse lavendelvelden strekken zich uit over het Franse binnenland. In Nederland komt de lavendelplant van nature helaas niet voor. De plant is natuurlijk wel verkrijgbaar in de bloemenwinkel.

Lavendel wordt op veel verschillende manieren gebruikt: aromatisch, culinair en medisch. De geur van lavendel wordt gebruikt in parfum, zeep, geurzakjes, potpourri’s, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook tijdens het koken wordt de plant gebruikt. Bijvoorbeeld als ingrediënt van Provençaalse kruiden en in een lekkere geurige cake. De rustgevende en verlichtende werking van lavendel wordt gebruikt tijdens aromatherapie.

Het is niet voor niets dat lavendel zoveel wordt gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat de man zich belangrijk voelt bij het ruiken van lavendel. De Heerenkamer lavendel scheerzeep geeft deze zekerheid en een lekker luchtje tijdens het scheren. Nog een tip voor de vrouw: verstop een zakje lavendel in het bed…

 

 

Inloggen or Registreren