Menu
A+ A A-

Een varken of een das

Scheerkwasten zijn er in allerlei soorten en maten. Het verschil zit hem vooral in de grootte en het soort haren dat wordt gebruikt. Dit bepaald ook sterk de kwaliteit van een kwast.

De knot van een scheerkwast kan groot of klein zijn. De grote kwasten zijn luxer, gemaakt van meer haren en dus ook prijziger. Het voordeel is dat je comfortabel het gezicht kunt insmeren. De fijne lijntjes zijn met een grote knot lastiger te bereiken, hier kan een kleine knot beter bij.

De meeste scheerkwasten zijn gemaakt van varkenshaar, dassenhaar of synthetische haren. Wat is het verschil tussen deze kwasten? Varkensharen zijn vaak stug en hebben een bepaalde geur. Dassenhaar is zacht en luxer. De synthetische haren zijn als alternatief voor het dassenhaar op de markt gekomen en zijn sterk in opkomst. Iedere man heeft een andere voorkeur.

De Mühle scheerkwast van zuiver varkenshaar is een goedkope scheerkwast waarmee je gemakkelijk nat scheert. Door gebruik te maken van een scheerkwasthouder verleng je de levensduur van je scheerkwast. Zo kan
deze na het scheren beter drogen.

Inloggen or Registreren