Menu
A+ A A-

De oorsprong van de scheerkwast in beeld

Waarschijnlijk vindt de moderne scheerkwast zijn oorsprong rond 1750 in Frankijk. De Fransen noemen een scheerkwast een ‘blaireau’, ook wel de Franse term voor das. Vroeger was de scheerkwast meer een statussymbool als nu anno 2014 en de kwasten verschilden ook sterk in kwaliteit. Het materiaal waar de greep van was gemaakt, was heel belangrijk. Vroeger werd hier ivoor, goud, zilver, kristal of porselein voor gebruikt.
Rytmo Pure Das zwart
De ietwat duurdere kwasten gebruikte dassenharen, de goedkopere varkenshaar. Rond 1800 kwam er een nieuwe ontdekking op het gebied van scheren, het vouw scheermes. Dit leidde ertoe dat mannen zichzelf gingen scheren in plaats van een bezoek te brengen aan de lokale barber shop. Doordat steeds minder mannen een bezoek brachten aan de professioneel, werd de scheerkwast een statussymbool.

Tegenwoordig gebruiken veel mannen een goedkoper scheeralternatief. De gemiddelde man is een harde werker met weinig tijd. Maar juist ’s ochtends de tijd nemen voor een heerlijk scheermomentje voor jezelf, zorgt ervoor dat je je dag fris begint.

Een goede scheerkwast is de Rytmo Pure Das zwart van Mühle. Verkrijgbaar bij de Scheerkamer webshop voor een paar tientjes. De kwast is mooi vormgegeven en heeft een fijne structuur van dassenhaar. Dit zorgt voor een huid die prettig aanvoelt en waar je graag zorg voor draagt.

Inloggen or Registreren