Menu
A+ A A-

Voel je de koning te rijk met Acqua di Genova

Acqua di Genova is hét eau de cologne van het Italiaanse Koninklijke Huis van Savoye (dat regeerde van 1861 tot 1946) en heeft ontelbare prijzen en onderscheidingen mogen ontvangen.

In 1853 is het gecreëerd door parfumeur Stefano Frecceri en het werd al snel opgepikt en gebruikt door alle Europese Koninklijke Huizen. De Italiaanse koning Vittorio Emanuele II liet in zijn testament opnemen dat bij Koninklijk Besluit van 1866 Stefano Frecceri gerechtigd was om het Koninklijke Wapen van het Huis van Savoye te gebruiken op al zijn producten.

Virginia Oldoini, Gravin van Castiglione, in haar tijd beschouwd als de mooiste vrouw van Europa, introduceerde de geur aan haar minnaar Napoleon III. Door haar charme lukte het haar om het Franse Keizerlijke Hof te overtuigen van het gebruik van Acqua di Genova.
Veel vorstelijke luxe schuilt er achter deze unieke eau de cologne en de Heerenkamer verkoopt deze klassiekers. 

Acqua di Genova wordt vandaag de dag beschouwd als klassiek voorbeeld van een eau de cologne: vele malen gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Het wordt nog steeds gemaakt in het familiebedrijf op basis van de beste natuurlijke ingrediënten volgens de originele formule van Stefano Frecceri, waardoor de hoge verwachtingen voor de kwaliteit nog steeds worden gehandhaafd.

Inloggen or Registreren